Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Pizza

A hawaii pizza a legnépszerűbb nálunk

Száz ételfutárból vajon hány szállít pizzát? Bár részletes statisztikák erről nincsenek, azért sejtjük, hogy a futárok felének pizzásdobozok is vannak a táskájában. A megrendelt pizzák többsége paradicsomos alappal készül, a leggyakoribb feltétek a sonka, a sajt, a hagyma, a bacon, de igen sokan kedvelik rajta a kukoricát, a paprikát, a gombát, az ananászt, a szalámit, a kolbászt is. Van, aki csípősen szereti, és vannak rajongói a tonhalnak, a tenger gyümölcseinek, az olajbogyónak, a bazsalikomnak és más finomságoknak is.

Széles a választék

A pizza tésztája egyszerű kenyértésztaféle, alapanyagai a víz, a liszt, az élesztő, a só, az olivaolaj. A különböző feltétekkel rendkívül sokféle ízvilágú pizza készíthető. Magyarországon a legnépszerűbb a hawaii pizza, a sonka és az ananász különleges ízkombinációjával. És bár legalább 150 féle pizzát lehet rendelni a neten, számos étterem ad lehetőséget arra is, hogy a megrendelő a különböző feltéteket saját elképzelése szerint válogassa össze, így személyre szabott, egyedi pizzát fogyaszthat vacsorára. A tészta vastagságát illetően is eltérőek az ízlések: van, aki a vékony tésztájú pizzát kedveli, van, aki a vastagabbat, de azért mindenképp legyen kívül ropogós, belül puha, az az igazi.

A pizzát frissen sütve jó fogyasztani. Ha esetleg maradna belőle másnapra, akkor is finom lesz. Mielőtt berakjuk a mikróba újramelegíteni, be kell spriccelni egy kis vízzel, hogy ne legyen száraz, hanem frissnek ható, kellemesen ropogós.

Címke: Pizza
Dátum: 2019-08-01