Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Megbízható hírek

A hírportálok felelőssége

Egy jó vagy rossz információ, amely a másodperc tört része alatt eljut a világ másik felére az interneten keresztül, meg tudja rengetni akár az egész világ pénzügyi piacait is. A közzétett adatok, közlemények hitelessége mindenekelőtt az üzleti életben fontos, de hatással vannak a társadalmakra és az egyénekre egyaránt.

A pénzügyi-gazdasági hírportáloknak, amelyek egy része fizetős, tehát nem ingyen olvashatók rajtuk a hírek, mint általában a neten, különösen figyelniük kell forrásaikra, értesüléseikre, leellenőrizniük több oldalról is egy cikk tartalmát, mielőtt kiteszik a világhálóra. Számukra az előfizetők megtartása múlik azon, hogy csak megbízható hírek szerepelhessenek oldalaikon.

Mérettől is függ

Az egyes vállalkozásoknak méreteiktől, tevékenységi körüktől függően más-más típusú információkra van szükségük. Mikro- és makrogazdasági hírek, befektetések, piaci elemzések, munkaerőpiaci előrejelzések, trendfigyelések, a legfrissebb pályázati lehetőségek, uniós támogatások, tőzsdei árfolyamok, kutatás-fejlesztési jelentések, környezetvédelmi és logisztikai előírások, és így tovább, a meteorológiai előrejelzésekig, közlekedési, szállítmányozási változásokig, rengeteg szempont szerint feldolgozott és csoportosított anyag, amelyhez hozzá lehet jutni a szakportálokon. A saját működési területén mérettől függetlenül minden vállalkozásnak naprakésznek kell lennie, nem lehet lemaradni lényeges változásokról, a konkurenciánál történtekről, a fogyasztói piac rezdüléseiről.

A releváns információk kiszűrése

Az igazi kihívás azonban az, hogy a rengeteg információ közül meg kell találni azokat, amelyek segíthetik az adott vállalkozás üzleti céljait, termelésének felfuttatását, új gyártmányok fejlesztését, új szolgáltatások bevezetését. Ehhez elemezni, értelmezni kell a hírportálokon megjelent adatokat, a „mennyiséget” minőségi információvá alakítani.

Címke: Megbízható hírek
Dátum: 2019-08-08