Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Fogorvos Győr

A szép fogakért tenni kell

Ha valaki nem szentel kellő figyelmet a megfelelő szájhigiéniára a mindennapokban, akkor annak bizony előbb vagy utóbb meg fognak látszani a következményei. Az elszíneződött, szuvas, lyukas fogak, a fogínysorvadás, valamint az egyéb fogakat érintő problémák is sok esetben arra vezethetők vissza, hogy a páciensek helytelenül és nem elég gyakran mosnak fogat.

Ezért fontos a megfelelő szájhigiénia

Sokan nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget annak, hogy naponta hányszor tisztítják meg a fogaikat, és azt gondolják, nem nagy ügy, ha néha-néha kimarad egy fogmosás. A valóság azonban az, hogy nagyon is sokat számít, ha ugyanis egy kiadós vacsorát követően nem kerül sor a megfelelő szájápolásra, akkor bizony a baktériumok könnyen elszaporodhatnak a szájban, amiknek aztán bőven van idejük arra, hogy alaposan beágyazódjanak a fogak és az íny közé az éjszaka folyamán. Amennyiben ez gyakran előfordul, akkor az illetőnek előbb vagy utóbb számolnia kell azzal, hogy fogászati problémák elébe kell néznie. Bár a megfelelő kvalitásokkal rendelkező fogorvos Győr városában szinte minden esetben tud segíteni, de azért erre nem érdemes alapozni, hiszen egy kezelt fog már soha nem lesz olyan, mint volt.

Amikor már csak a fogászati kezelés segít

Ha már megvan a baj, és időközben a fogak állapotában olyan változások következtek be, amik kétségkívül indokolják a szakember felkeresését, akkor nem érdemes sokáig húzni-halasztani a látogatást, hiszen a fogakat érintő problémák kezelés nélkül csak egyre nagyobbak lesznek. A doktor az első vizsgálat során a páciens tudtára hozza, hogy szükség van-e foghúzásra, fogtömésre, esetleg kell-e végezni fogpótlást, vagy fennáll-e a fogínygyulladás veszélye, és ha igen, akkor milyen lehetőségek állnak rendelkezésre annak megszüntetésére.

Címke: Fogorvos Győr
Dátum: 2019-09-16