Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Python programozás feladatok

Amit a Python nyelv tanulásáról tudni érdemes

A programozás tanulás mindig a programnyelv választással kezdődik. A diákok többféle nyelv közül is választhatnak, ott van például a C+ vagy a Java, amik a legnépszerűbb nyelvek közé sorolhatók. Sokan mégis a Python nyelv mellett teszik le a voksukat, mert egy könnyebben megtanulható nyelvről van szó.

Kezdők számára jó választás

A Python programozás feladatok a könnyebben megoldható példák közé tartoznak, ami miatt vonzó alternatívát jelent azok számára, akik korábban még soha nem programoztak. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Python nyelvet pár hét alatt el lehetne sajátítani. Ugyanúgy, ahogy mondjuk a C vagy a Java nyelv megtanulásához, ehhez is kitartás és szorgalom kell. Ha valaki nem adja fel és beleteszi a szükséges időt, energiát, megtanulja a programnyelv logikáját és képessé válik az eszközkészletének önálló alkalmazására, akkor szinte biztos, hogy nem marad állás nélkül. A Pythont ugyanis a legnépszerűbb nyelvek egyikeként tartjuk számon, amit széles körben használnak a cégek, hazai és nemzetközi vállalatok.

A gyakorlás teszi a mestert

Ahogy más nyelveket, ezt is úgy lehet a leghatékonyabban megtanulni, ha a Python programozás feladatok megoldása rendszeresen napirendre kerül, nem csak néhanapján. Fontos, hogy a diákoknak legyen egy jó munkafüzetük, ami minden témakörben lehetőséget ad számukra az egymásra épülő, kreatív példák alapos begyakorlására. Először érdemes az egyszerűbb feladatokkal kezdeniük, de ha azok már jól mennek, akkor nem szabad leragadniuk az alap szinten. Ha a példák nem jelentenek számukra kihívást, akkor nem fejlődnek. Persze ennek az ellenkezője sem szerencsés, ha túl nagy elvárásokat állítanak magukkal szemben és túlságosan nehéz feladatokat választanak, akkor hamar elillanhat a kedvük a tanulástól.

Címke: Python programozás feladatok
Dátum: 2021-02-22