Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Hűtőkamra

Fontos tudnivalók a hűtőkamra használatához

A hűtőkamrák egyedileg megépített hűtéstechnikai berendezések, amik csomagolt és csomagolatlan élelmiszerek, italok tárolására, frissen tartására szolgálnak. A kamrák biztosítják a megfelelő tárolási hőmérsékletet az áruk számára, amik így meg tudják őrizni a szavatosságukat. Ma már számos helyen találkozunk ilyen készülékekkel, például a vendéglátóiparban, az élelmiszeriparban és az egészségügyben.

Előírások és felelősségvállalás

Az átadásra kerülő hűtőkamra minden tekintetben megfelel a villamos biztonságtechnikai és hűtéstechnikai szabványoknak, valamint CE minősítéssel rendelkezik. A kamrákhoz mindig készül használati útmutató, hogy a megrendelők tisztában legyenek a rendszer kezelésével, illetve, ha valami kérdésük van, utána tudjanak nézni. Amennyiben a felhasználók nem tartják magukat a leírtakhoz, esetleg nem rendeltetésszerűen használják a berendezést, a meghibásodásokért a gyártó és a forgalmazó sem vállal felelősséget.

Általános tisztítás

A rendszeres használatból eredően a hűtőkamra bizonyos időközönként tisztítást igényel. A foltokat, szennyeződéseket azonnal el kell távolítani a felületről, a berendezésnek ugyanis szigorú higiéniai feltételeknek kell megfelelnie. A tisztításhoz szappanos vagy enyhe mosószeres vizet kell használni, utána pedig alaposan le kell öblíteni a felületet. Végül érdemes száraz ruhával áttörölni.

Hűtőkamra javítás

A berendezés javítását kizárólag szakember végezheti. Bármilyen probléma is merül fel a rendszer működésével kapcsolatban, a hivatalos szerviz segítségét kell kérni. Hibás működés esetén a rendszert le kell kapcsolni a hálózatról, amíg a szerelő kiér a helyszínre. A hűtőkamra szerelés idejére átmeneti megoldást kell találni az áruk tárolására.

Címke: Hűtőkamra
Dátum: 2021-04-19