Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Gépjármű kárrendezés

Ha megtörtént a baleset...

Akinek autója van, mindig aggódhat azért, hogy megsérülhet a járműve, akár saját hibájából adódóan, akár másik sofőr hibája miatt, a sűrű városi forgalomban még jobban kell vigyázni, nehogy összejöjjön egy koccanás. Ha mégis megtörtént a baj, akkor pedig gyorsan kell rendezni a dolgokat, tisztázni a felelősség kérdését a másik vezetővel, pontosan kitölteni a papírokat, elindítani a kárrendezést a biztosítónál. Ilyenkor amúgyis ideges és zaklatott mindkét fél, ezért hasznos, hogyha egy szakosodott szervizcéget bízunk meg az ügyintézéssel, a kocsi megjavításával.

Többlépcsős folyamat

A gépjármű kárrendezés a baleset helyszínén elkészített dokumentációktól a lerobbant autó javítóműhelybe szállításán át a javítási költségek kiszámlázásáig a biztosítótársaságnak, soklépcsős folyamat. Jó, ha mindez egy szakértő cég rutinos munkatársainak kezében összpontosul, és az ügyfélnek csak a megjavított, kész autóért kell bemennie, vagy kérésére akár házhoz is szállítják. A javítási költségek kalkulációja, elismertetése nem kevés szakértelmet igényel, ha egy totálkároshoz közeli állapotba került autóról van szó, ahhoz meg különösen kell ismerni az eljárás menetét, ez sem az ügyfél terhe, hanem a szakcég és a biztosítótársaság lebonyolítja egymás között.

Nehezen nélkülözhető

Mind a cascos, mind a kötelező felelősségbiztosítás tárgykörébe tartozó sérülések ügyintézését, javítását elvégzi egy szakcég, természetesen az önrészt az autótulajdonosnak kell kifizetnie. Érdemes olyan céget választani, amelyik igény esetén a javítás idejére kölcsönautót is tud biztosítani, hiszen aki megszokta, hogy minden nap autóval indul munkába, vagyis az autója munkaeszköz, az nehezen nélkülözi akár csak néhány napra is.

Címke: Gépjármű kárrendezés
Dátum: 2020-01-15