Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Hasznos tanácsok

Hogyan rendezzük be az irodát?

Egy praktikusan berendezett iroda, ahol kellemes környezetben dolgozhatnak a munkatársak, egyértelműen termelékenységnövelő tényező. Talán a természetes fény és a tiszta levegő biztosítása a legfontosabb, egy sötét és szellőzetlen iroda hátráltatja a munkát, csökkenti a produktivitást, rontja a dolgozók kedélyét és munkakedvét.

Színben és formavilágban variálható bútorokból a boltok, webáruházak kínálata szinte végtelen, de kinek van ideje az összeset végignézni? Jól jön ehhez egy felkészült lakberendező, a tőle kapható hasznos tanácsok.

Játék a színekkel

Milyen szempontok alapján válogassuk össze a berendezési tárgyakat? Ahhoz, hogy rend legyen, sok tárolóhely kell, de mindenképp mérlegeljük a rendelkezésre álló tér nagyságát. Kerüljük a zsúfoltságot, lehessen a szekrényajtókat rendesen kinyitni, és legalább másfél méter széles közlekedő utak legyenek az íróasztalok, polcok között.

Célszerű, ha a falak világosra vannak festve, hiszen akkor az egész iroda világosabbnak hat. A bútorok azonban lehetnek akár merészebb színűek, bizonyos alkotói munkakörökben ez még a kreativitást is növeli. Néhány zöld növény csodásan feldobja a környezetet, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy az élő növényeket gondozni, öntözni is kell. Ha ez nem szervezhető meg a hosszú hétvégékre, akkor inkább válasszunk művirágot a díszítéshez...

Kábelek alagútban

Sokféle technikai eszközt használunk a munkánk során. Az egyik legnehezebb gyakorlati feladat az irodaberendezés során, hogy a kábeleket elrejtsük, hogy a scannerek, projektorok, nyomtatók zsinórjai „alagutakban”, kiépített kábelcsatornákban fussanak, az iroda teljesen „akadálymentes” legyen. Az összevissza tekergő vezetékekben ugyanis könnyen hasraeshet bárki, ezt meg kell előzni.

Címke: Hasznos tanácsok
Dátum: 2019-06-19