Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Prémium linkek

Jobb helyezés prémium linkekkel

A weboldal tulajdonosok gyakran élnek a linképítés szolgáltatás lehetőségével. A linkek szerzése nagy segítséget nyújt abban, hogy a weblapok előrébb kerüljenek a Google keresési rangsorában. Fontos azonban tisztázni, hogy link és link között óriási különbségek vannak.

A prémium linkek erős oldalakra kerülnek

A prémium linkek rendszerint erős weblapokról származó linkek. Egy honlap értékét, erősségét a DA, azaz Domain Authority érték határozza meg. Ez a rendszer egyfajta rangsort állít fel a weboldalak között. Minél magasabb besorolást kap egy oldal, tehát minél magasabb a DA érték, annál látogatottabb, ismertebb weblapról van szó. Értelemszerűen a linkek akkor hozzák meg a várt eredményeket, ha erős oldalakra kerülnek ki, ahol sok ember eléri azokat.

A Google a linkek minőségét is figyeli

A Google bonyolult algoritmusok segítségével minősíti a weboldalakat. Többek között nézi, hogy a szövegek, képek optimalizáltak-e, hogy a weboldal készítés, karbantartás az olvasói igényeknek megfelelően zajlik-e, vagy hogy a keresőoptimalizálás technikai része is rendben van-e, és a szövegírás is a szabályoknak, útmutatásoknak megfelelően történik-e. Mindezek mellett pedig a Google figyelme arra is kiterjed, hogy rendszeresen nézze, hogyan változik a weboldalra mutató linkek száma, minősége.

A prémium linkek óriási előnye, hogy minőségileg kitűnnek az ún. sima linkektől, amik kevésbé látogatott, esetleg pangó weblapokra kerülnek. A kifejezésben a prémium azt jelenti, hogy garantáltan nagy olvasóközönség elé kerülnek. Ennek eredményeképpen sokan fogják olvasni a linkekkel ellátott PR cikkeket, és nagy eséllyel kattintanak rá a horgonyszövegre, hogy átjussanak a céloldalra. Ez egyrészt pozitívan befolyásolja a Google rangsorolást, másrészt pedig a hírnévszerzésben, brandépítésben is segítséget nyújt. Prémium minősítési linkekkel jellemzően azok a szakemberek tudnak szolgálni, akik már tapasztaltak a weboldal készítés, keresőoptimalizálás, szövegírás területén.

Címke: Prémium linkek
Dátum: 2019-11-20