Hírek, cikkek, vélemények egy helyen.
Írjunk szabadON!
Üzleti tevékenység

Keressük a jó munkaerőt!

Versenyképes fizetés, változatos munkafeladatok, jó munkatársi csapat, ingyenes kávé, üdítő – mit is kellene még beleírni egy álláshirdetésbe, hogy gyorsan megteljen a toborzó elektronikus postaládája?

A jó álláshirdetés titkai

Mitagadás, a „versenyképes fizetés” mára közhelyszerű kifejezés lett, sokkal inkább kíváncsi az álláskereső az egyéb juttatások, a bónusz, az utazási térítés, a céges eszközhasználatok – autó, telefon… – milyenségére. Egy álláshirdetésben tömören meg kell fogalmazni, mivel nyújt többet a cég, mint a konkurencia, ez a titka annak, hogy sikerüljön meglelni és jelentkezésre ösztönözni azokat a munkavállalókat, akiknél az ambíció nemcsak egy önéletrajzi elem, hanem valós személyiségjegy.

A minőségi munkaerő szerepe ugyanis kulcsfontosságú tényezővé vált az üzleti tevékenység sikerében. Egy állásajánlat meghirdetésekor nemcsak azt kell tudnia a cég HR-esének, hogy milyen szakmai tudással rendelkező embert keres, hanem azt is, hogy a potenciális jelölteknek milyen elvárásaik lehetnek majdani munkahelyükkel szemben. Amikor kutatások során megkérdezik a munkavállalókat, hogy mi is számukra a legfontosabb egy munkahelyválasztásnál, általában a kollégákkal való jó kapcsolat, a munka és magánélet egyensúlya, a továbbképzési lehetőségek kerülnek előre, és egyáltalán nem a fizetés mértéke. Lényeges szempont lehet a döntéseknél a munka intenzitása, a munkahely biztonsága, az adott cég pénzügyi helyzete.

Vajon hol találjuk meg?

A megfelelő munkavállaló „megszólításához” tudni kell, hogy a potenciális jelöltek hol és milyen körülmények között élhetnek, milyen iskolai végzettségűek, milyenek lehetnek a motivációik, céljaik. Ennek megfelelően kell megfogalmazni az álláshirdetést, és kiválasztani a megjelentetés helyét, módját.

Címke: Üzleti tevékenység
Dátum: 2019-08-26